Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου 2011

Καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις: Η Μάνια Τεγοπούλου υπενθυμίζει την “εμπλοκή” του Γιώργου Παπανδρέου στο Σκάνδαλο Κοσκωτά!

Στην εμπλοκή του Γιώργου Παπανδρέου, στο Σκάνδαλο Κοσκωτά, αναφέρεται με σημειώμά της η Μάνια Τεγοπούλου στην "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ".
Το σημείωμα "εντόπισαν" οι "Τυπολογίες" και έχει ιδιαίτερη σημασία μια και δημοσιεύεται τη μέρα που ο Παπανδρέου βρίσκεται στο Ezurum και διαπραγματεύεται, με τη σύμφωνη γνώμη των Αμερινακών, την συνεκμετάλλεσυη του Αιγαίου. Άχυράνθρωπος των Αμερικανών ήταν και ο Κοσκωτάς, τα λάθη του οποίου μελέτησαν και φρόντισαν να αποφύγουν οι διάδοχοί του.
Το σημερινό δημοσίευμα της Μάνιας ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για τον πρωθυπουργό και προμηνύει συγκλονιστικές πολιτικές εξελίξεις για το 2011.
KOSKOTAS%2077.jpg
Είχε “φώτιση” η Μάνια Τεγοπούλου και επέστρεψε με δύο σοβαρά παραπολιτικά στις σελίδες της “Ελευθεροτυπίας” που κυκλοφορεί σήμερα, κάνοντας επίθεση στον ίδιο τον πρωθυπουργό.
Το πρώτο έχει τίτλο “Κάτι μου θυμίζει” και αναφέρει τα εξής:”Κύριε πρωθυπουργέ, θυμάστε την υποτιθέμενη μή συμμετοχή σας στο σκάνδαλο Κοσκωτά;” και έχει την υπογραφή Μ.Τ.
Στο δεύτερο η διευθύνουσα σύμβουλος της Χ. Κ. Τεγόπουλος γράφει: ”Η "Ε" υποστηρίζει τη μή έκδοση στη Ιταλία του Τσέζαρε Μπατίστι” και συνεχίζει αναφέροντας “και ο Μπερλουσκόνι τυγχάνει ασυλίας μέσω των Αττικών Εκδόσεων;”
Όσο αφορά τώρα την υπόθεση Κοσκωτά και την "εμπλοκή" του Γιώργου Παπανδρέου, ιδού το σχετικό ρεπορτάζ από το Olympia.gr>
ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΟΣΚΩΤΑ
Το πρώτο, χείριστο χτύπημα στην Ελληνική οικονομία, στα αποθεματικά των ταμείων, στο μόχθο του Ελληνικού λαού. Κάποιοι δείχνουν να το έχουν ξεχάσει, ο κύριος Παπανδρέου μάλιστα “αγνοεί” τα βασικά οικονομικά μεγέθη και το ιστορικό τους. Πιθανότατα γιατί σε αυτό το σκάνδαλο, ο κύριος Παπανδρέου όχι μόνο είχε επιτελική κυβερνητική θέση αλλά…
«ο Γιώργος ήταν αυτός που έφερε σε επαφή τον Κοσκωτά πρώτα με την μητέρα του και μετά με τον πατέρα του και πρωθυπουργό» (Αντι, 386, 11ος 1988). Και «στα έντυπα του Κοσκωτά εργάζονταν την εποχή εκείνη όλοι οι άνθρωποι του Γιωργάκη» (στο ίδιο).
Στο πρώτο λοιπόν μέγα πλιάτσικο του μόχθου δεκαετιών, ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν εκεί.
“Άκου Γιώργο, υπάρχει ένα χαρτί που γράφει τ’ όνομα σου και δίπλα ένα μεγάλο ποσό. 2,300,000 δολάρια!!”
[χρονικο.jpg]
Περί ηθικής ακεραιότητας ο λόγος. Βέβαια ο νυν πρωθυπουργός διέψευσε μετά βδελυγμίας το περιεχόμενο του εγγράφου που του το αποκάλυψε “εμπιστευτικά” ο μακαρίτης …Κουτσόγιωργας! Προσέξτε, ο βράχος ηθικής Κουτσόγιωργας, αποκαλύπτει ΜΟΝΟ στον Γιώργο Παπανδρέου το επίμαχο έγγραφο, παρότι εμπλέκονται σε αυτό και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Τα οποία στελέχη, εξοργίστηκαν τότε γι’ αυτή την επιλεκτική ενημέρωση και ακούστηκαν πολλές βαριές κουβέντες.
Η διαχρονική ικανότητα όμως του νυν πρωθυπουργού να εμφανίζεται ως “προϊόν πολιτικής παρθενογέννεσης”, οδήγησε στους απερίγραπτους ισχυρισμούς τους κατόπιν εορτής:
«το σκάνδαλο Κοσκωτά ξεκίνησε όταν ο τότε υπουργός παιδείας Γ. Παπανδρέου κατήγγειλε τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Γιώργο Κοσκωτά για παράνομες συναλλαγές με την τράπεζα Μέριλ Λίντς…..»
Μιλάμε για θράσος που όμως ουδείς δημοσιογράφος τόλμησε να στηλιτεύσει.
Διαβάστε τη συνέχεια του δημοσιεύματος με το γαϊτανάκι προσώπων. Έχει σημασία. Τα ίδια πρόσωπα θα τα συναντήσουμε μετέπειτα στη Siemens και σε άλλες περιπτώσεις ληστείας της δημόσιας περιουσίας:
[χρονικο2.jpg]
Διαβάστε τα εκπληκτικά ρεπορτάζ του Αντί της εποχής στο Antinews. Ιδιαίτερα το επικό άρθρο με τίτλο “Κυβέρνηση Απατεώνων” το οποίο απαγορεύτηκε από την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Φάκτορα μήπως το άρθρο είναι αρκετά επίκαιρο; Βάλε “Goldman Sachs” αντί για “Κοσκωτάς”, βγάλε τους πεθαμένους και έχεις έτοιμο ισχύον ρεπορτάζ!
Έτσι λοιπόν, βλέπουμε ότι ο κύριος Γιώργος Παπανδρέου, ο πολέμιος της “ανομίας”, της “ατιμωρησίας”, δεν ήταν και τόσο απών από τον πλανήτη στο πρώτο μεγάλο χτύπημα για τα Ελληνικά δημοσιονομικα                                                        ΣΧΟΛΙΟ                                                                                                
     ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΛΙΓΟ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝΤΑΝ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟ ΔΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ [ΜΕΧΡΙ 800 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ].ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΟΣΚΟΤΑ ΕΦΤΑΣΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΑ 45ΔΙΣ ΔΡΑΧΜΕΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ] Ο ΚΟΣΚΟ...ΤΑΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΘΥΜΑ ΜΙΑ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΚΩΝ ..ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ...ΚΑΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΕΛΕΙΜΜΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΔΙΣ ΕΥΡΟ ΠΟΥ ΑΝ ΤΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΔΡΑΧΜΕΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΡΙΣ ΔΡΑΧΜΕΣ ΤΟΣΑ ΕΦΑΓΑΝ ΟΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΜΙΑ ΓΕΝΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΚΩΝ ΠΟΥ ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΗΜΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ [ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ,ΤΟΞΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΤΑΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΚΗ ΑΣΥΛΙΑ..ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΓΕΝΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΜΠΑΖΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΛΛΟ 'ΓΟΥΔΙ ..ΟΙ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΤΑΣΘΑΛΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΠΟΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΕΙΛΗΚΡΙΝΗ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ....ΚΑΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΟΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ[ΖΙΜΕΝΣ ,ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΔΕΚΟ κ.α.] ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ....ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ...ΑΝ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ 'ΚΟΝΟΜΑ' ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ...ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΥΡΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΚΗΔΕΥΤΗΚΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΑΠΑΝΗ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΗΤΩΣΟΥΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΤΣΑΚΙΣΤΗ ΔΕΚΑΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ
ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ...ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΤΟΥ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΨΙΝ ΣΑΣ ΤΟΥΣ 'ΜΑΝΔΑΡΙΝΟΥΣ' ΠΟΥ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ Η ΤΟ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΚΑΝ ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΑΣΕ ΠΟΥ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ...

 ΠΗΓΕΣ

http://kostasxan.blogspot.com/2011/01/blog-post_5515.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου